W jaki sprzęt powinna być wyposażona piekarnia?

Piekarnia to miejsce wzbudzające niesamowite ciepło w sercach wielu ludzi. Smakowity zapach bułeczek oraz świeżego chleba na zakwasie, jak również słodkie wypieki przywołują na myśl same miłe wspomnienia. Aby nasz mały biznes odniósł sukces, musimy zrobić wszystko, by takie właśnie uczucie wywoływać w naszych klientach. Nie będzie to jednak możliwe bez doskonale wyposażonego zaplecza. Bardzo ważne są blaty robocze ze stali nierdzewnej, mięsiarki do mieszania dużych ilości ciasta, szafy chłodnicze, jak również pojemne piece. Przydadzą się także wózki do pieczenia oraz wychładzania naszych wyrobów. Pamiętajmy, że tylko dobre jakościowo sprzęty zapewnią nam sukces. Każda awaria może natomiast narazić nas na przestoje i wynikające z tego straty. 

Punkt sprzedażowy na medal

By móc sprzedawać nasze doskonałe wyroby, musimy najpierw zadbać o dobrze i ładnie zaaranżowany sklep. Nie powinno w nim zabraknąć półek oraz ekspozycyjnych regałów chłodniczych, na których wyłożymy pieczywo lub słodkości. Przyda się także sporych rozmiarów lada. O poranku w naszej piekarni może być spory ruch, więc nie zaszkodzą nawet dwa stanowiska do obsługi klientów. Obowiązkowym urządzeniem w nowoczesnym punkcie sprzedającym pachnące bochny jest krajalnica do chleba. Możemy być pewni, że goście naszego sklepu chętnie skorzystają z opcji równiutko pociętych kromek. Aby całość nabrała swojskiego klimatu, możemy postawić na naturalne drewno, biel bądź elementy typowe dla procesu wypieku pieczywa. Nie zaszkodzą tu wielkie, parciane worki z mąką, jak również kłosy zbóż dodające wiejskiego uroku.

Idzie Nowe

Nie przegapimy żadnych nowinek. Będziesz zawsze na bieżąco. Idzie Nowe skutecznie dostarcza Ci aktualne i przydatne informacje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

11 + piętnaście =