Dlaczego w każdej restauracji powinna znaleźć się prasa do pizzy?

W naszym kraju niezwykle popularnymi lokalami gastronomicznymi są restauracje. W wielu z nich wypieka się każdego dnia dziesiątki pizz, co wymaga ogromnego skupienia, sporego doświadczenia, a także dysponowania odpowiednim sprzętem. Przydatna okazuje się przede wszystkim specjalna prasa, która pozwala na bardzo szybkie, w pełni automatyczne przygotowanie idealnych podkładów z ciasta. Funkcjonalne modele posiada w swoim asortymencie specjalistyczny sklep online, dostępny pod adresem https://www.unigastro.pl/pol_m_RODZAJ-LOKALU_PIZZERIA_Prasy-do-pizzy-2521.html.

Oszczędność czasu oznacza wzrost zysków

Prasa do pizzy to nowoczesne urządzenie przeznaczone stricte do obróbki wyrośniętego ciasta. Dzięki niemu możliwe jest uzyskanie w krótkim czasie podkładów o maksymalnej średnicy 50 centymetrów. Co istotne, nie istnieje tutaj ryzyko niekorzystnych zmian w strukturze oraz konsystencji, ponieważ zapobiega temu innowacyjny system zimnego prasowania. Duże znaczenie ma również opcja precyzyjnej regulacji grubości ciasta i wysokości jego krawędzi. Temperatura robocza wynosi przeważnie od 5 do 40 stopni Celsjusza, natomiast wilgotność nawet do 90%. Podstawową korzyścią wynikającą z dysponowania takim sprzętem jest oczywiście możliwość obsłużenia większej liczby klientów w ciągu dnia przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości pizzy. Przekłada się to bezpośrednio na zyski finansowe. Najlepiej postawić na prasę wyposażoną w ergonomiczny panel sterowania oraz wykonaną w całości ze stali nierdzewnej malowanej proszkowo, gdyż materiał ten zapewnia wieloletnią żywotność (ze względu na ponadprzeciętną odporność na korozję i uszkodzenia mechaniczne).

Idzie Nowe

Nie przegapimy żadnych nowinek. Będziesz zawsze na bieżąco. Idzie Nowe skutecznie dostarcza Ci aktualne i przydatne informacje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 + jeden =