Na czym polega dezynfekcja termiczna?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Rolnicy często korzystają z dezynfekcji termicznej, aby ochronić swoją hodowlę przed wirusem ASF. Ta metoda jest używana głównie w naczepach, którymi przewożone są świnie. W ten sposób wnętrze samochodu jest sterylne, co zmniejsza ryzyko zakażenia się trzody chlewnej. Ze względu na to, że wirus może utrzymywać się na powierzchniach, ważne jest również częste zmienianie i dezynfekowanie odzieży.

Jak zapobiegać przenoszeniu się ASF?

Afrykański pomór świń to groźna choroba, która może doprowadzić do konieczności utylizacji całej hodowli trzody chlewnej. Dla rolnika wiąże się to z ogromnymi stratami finansowymi. Z tego względu warto zastosować urządzenia do dezynfekcji termicznej. Można je znaleźć pod adresem https://airconindustry.pl/dezynfekcja-termiczna/. Tego typu sprzęt składa się z dysz, które wprowadzają gorące powietrze do wnętrza naczepy. Nie ma przy tym ryzyka, że elementy pojazdu zostaną uszkodzone. Zaletą tej metody jest jej bezpieczeństwo zarówno dla ludzi, jak i zwierząt. Cały proces dezynfekcji trwa około 15 minut. Dzięki temu po każdym transporcie można dokładnie i szybko wyczyścić naczepę. Walka z ASF jest dla hodowców trzody chlewnej bardzo ważna. Stosując urządzenia do dezynfekcji termicznej, można znacząco zmniejszyć ryzyko rozprzestrzeniania się tej choroby.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Co wyróżnia egzotyczne deski tarasowe?
Co wyróżnia egzotyczne deski tarasowe?
Deski tarasowe egzotyczne pochodzą z całego świata. Wykonane są z różnych materiałów, takich jak bambus, cedr, teak czy ipe. Wszystkie […]
Jak się ubrać na prawdziwą bizneswoman?
Jak się ubrać na prawdziwą bizneswoman?
Strój jest prawdziwą wizytówką człowieka. To na jego podstawie często tworzy się pierwsze wrażenie, od którego bardzo dużo może zależeć. […]
Zalety używania oleju nierafinowanego
Zalety używania oleju nierafinowanego
Oleje stosowane na co dzień w kuchni można podzielić na rafinowane oraz nierafinowane. Te pierwsze są o wiele tańsze, ale […]