Podstawowe wyposażenie sklepów spożywczych

Każdy sklep spożywczy musi gwarantować swoim klientom świeży asortyment produktów, które są w wystarczająco atrakcyjny sposób wyeksponowane. Z tego powodu powinien być wyposażony w szereg wytrzymałych mebli oraz innych przydatnych elementów. Absolutna podstawa to zestaw regałów – zarówno drewnianych, jak i metalowych. Te pierwsze wprost idealnie nadają się do przechowywania i prezentowania owoców czy warzyw, drugie zaś są świetnie przystosowane do cięższych towarów.

Specyfika obiektu odgrywa istotną rolę

Oprócz funkcjonalnych regałów w sklepie spożywczym muszą się również znaleźć specjalne konstrukcje przeznaczone stricte do ekspozycji wszelkich produktów, które ze względu na szybkie psucie się wymagają przechowywania wyłącznie w niskiej temperaturze (mięso, masło, pizza, hamburgery, warzywa w paczce itp.). Mowa tutaj przede wszystkim o ladach chłodniczych z agregatem oraz oświetleniem górnym LED.

Podobną funkcję posiadają pionowe regały i witryny chłodnicze, ale one służą głównie do prezentacji wyrobów nabiałowych w postaci jogurtów, kefirów i serów. Jeśli w placówce znajduje się stoisko mięsne, wówczas dodatkowo niezbędne okażą się w niej z pewnością haki, krajalnice, pakowarki i maszynki do mielenia. Pozostałe wymagane obiekty to m.in.: porządna kasa fiskalna, skaner kodów kreskowych, wózki metalowe, koszyki plastikowe, lustra sufitowe w kształcie półkuli, palety do transportowania towarów z magazynu i bramki elektroniczne zlokalizowane bezpośrednio przy wejściu. Większość wymienionych powyżej elementów znajdziemy na https://meble-do-sklepu.pl/.

Idzie Nowe

Idzie Nowe

Nie przegapimy żadnych nowinek. Będziesz zawsze na bieżąco. Idzie Nowe skutecznie dostarcza Ci aktualne i przydatne informacje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzynaście − 3 =