Jak przechowywać sypkie produkty?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Oryginalne opakowania bywają niepraktyczne

Przygotowując posiłki, codziennie sięgamy po cukier, sól, mąkę czy inne sypkie produkty. Ich przechowywanie w oryginalnych opakowaniach nie jest jednak zbyt wygodne – łatwo je przewrócić lub uszkodzić. Ponadto w opakowaniach, które nie są szczelnie zamknięte, mogą zalęgnąć się mole kuchenne lub rybiki. Warto więc poszukać innego rozwiązania.

Odpowiednie pojemniki usprawnią organizację pracy w kuchni

Świetnym sposobem na przechowywanie artykułów sypkich w kuchni są pojemniki z przezroczystego tworzywa ze szczelnym zamknięciem. Ochronią one przechowywane w nich produkty przed wilgocią i utratą świeżości. Warto sprawdzić, jakie pojemniki i naczynia oferuje dany producent pojemników plastikowych, by wybrać takie, które najlepiej odpowiadają naszym potrzebom.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Choroba Peyroniego – przyczyna, objawy, leczenie
Choroba Peyroniego – przyczyna, objawy, leczenie
Choroba Peyroniego, to dolegliwość występująca u około 1% populacji, atakująca męskie narządy płciowe. W swoim przebiegu prowadzi do trudności z […]
Prostownica – co zrobić, aby jej używanie było bezpieczne dla włosów?
Prostownica – co zrobić, aby jej używanie było bezpieczne dla włosów?
Piękna i zadbana fryzura jest wizytówką człowieka i bardzo często odzwierciedla jego charakter. Korzystanie z wielu zabiegów i urządzeń takich […]
Zmiany w codziennym zachowaniu – co zrobić, gdy czujemy się nieswojo?
Zmiany w codziennym zachowaniu – co zrobić, gdy czujemy się nieswojo?
Problemy natury psychicznej, takie jak lęk, depresja często bywają powodem do wstydu wśród Polaków. Wiele kampanii społecznych, fundacji oraz działalność […]