Jak przechowywać sypkie produkty?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Oryginalne opakowania bywają niepraktyczne

Przygotowując posiłki, codziennie sięgamy po cukier, sól, mąkę czy inne sypkie produkty. Ich przechowywanie w oryginalnych opakowaniach nie jest jednak zbyt wygodne – łatwo je przewrócić lub uszkodzić. Ponadto w opakowaniach, które nie są szczelnie zamknięte, mogą zalęgnąć się mole kuchenne lub rybiki. Warto więc poszukać innego rozwiązania.

Odpowiednie pojemniki usprawnią organizację pracy w kuchni

Świetnym sposobem na przechowywanie artykułów sypkich w kuchni są pojemniki z przezroczystego tworzywa ze szczelnym zamknięciem. Ochronią one przechowywane w nich produkty przed wilgocią i utratą świeżości. Warto sprawdzić, jakie pojemniki i naczynia oferuje dany producent pojemników plastikowych, by wybrać takie, które najlepiej odpowiadają naszym potrzebom.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie elementy i dodatki podkreślą wysoki status restauracji i hotelu?
Jakie elementy i dodatki podkreślą wysoki status restauracji i hotelu?
Wchodząc do hotelu, liczy się pierwsze wrażenie. Jeśli gości nie zobaczą profesjonalnie pracującej recepcji, nie będą spodziewać się zbyt wiele […]
Jak zrobić domowy bimber?
Jak zrobić domowy bimber?
Bimber to alkohol wytwarzany najczęściej w domowym zaciszu. Jego produkcja nie jest jednak wcale tak trudna, jak mogłoby się wydawać. […]
Co to jest EMS?
Co to jest EMS?
Pośród różnorodnych form aktywności fizycznej EMS cieszy się coraz większym zainteresowaniem u dorosłych. to potężna dawka zdrowia: wzmacnia układ kostno-mięśniowy, […]