Jak przechowywać sypkie produkty?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Oryginalne opakowania bywają niepraktyczne

Przygotowując posiłki, codziennie sięgamy po cukier, sól, mąkę czy inne sypkie produkty. Ich przechowywanie w oryginalnych opakowaniach nie jest jednak zbyt wygodne – łatwo je przewrócić lub uszkodzić. Ponadto w opakowaniach, które nie są szczelnie zamknięte, mogą zalęgnąć się mole kuchenne lub rybiki. Warto więc poszukać innego rozwiązania.

Odpowiednie pojemniki usprawnią organizację pracy w kuchni

Świetnym sposobem na przechowywanie artykułów sypkich w kuchni są pojemniki z przezroczystego tworzywa ze szczelnym zamknięciem. Ochronią one przechowywane w nich produkty przed wilgocią i utratą świeżości. Warto sprawdzić, jakie pojemniki i naczynia oferuje dany producent pojemników plastikowych, by wybrać takie, które najlepiej odpowiadają naszym potrzebom.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Zalety używania oleju nierafinowanego
Zalety używania oleju nierafinowanego
Oleje stosowane na co dzień w kuchni można podzielić na rafinowane oraz nierafinowane. Te pierwsze są o wiele tańsze, ale […]
Umiejętności, które powinien posiadać i rozwijać dobry team leader
Umiejętności, które powinien posiadać i rozwijać dobry team leader
Praca na stanowisku kierowniczym wymaga posiadania nie tylko umiejętności, ale także cech osobowości, które sprawiają, że dana osoba doskonale potrafi […]
Witaminy i ich odpowiedni dobór w ramach ćwiczeń siłowych
Witaminy i ich odpowiedni dobór w ramach ćwiczeń siłowych
Odpowiednia suplementacja w trakcie treningu siłowego jest niezwykle istotna. Dostarczenie organizmowi odpowiedniej dawki właściwych składników odżywczych pozwala na szybki przyrost […]