Jak przechowywać sypkie produkty?

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Oryginalne opakowania bywają niepraktyczne

Przygotowując posiłki, codziennie sięgamy po cukier, sól, mąkę czy inne sypkie produkty. Ich przechowywanie w oryginalnych opakowaniach nie jest jednak zbyt wygodne – łatwo je przewrócić lub uszkodzić. Ponadto w opakowaniach, które nie są szczelnie zamknięte, mogą zalęgnąć się mole kuchenne lub rybiki. Warto więc poszukać innego rozwiązania.

Odpowiednie pojemniki usprawnią organizację pracy w kuchni

Świetnym sposobem na przechowywanie artykułów sypkich w kuchni są pojemniki z przezroczystego tworzywa ze szczelnym zamknięciem. Ochronią one przechowywane w nich produkty przed wilgocią i utratą świeżości. Warto sprawdzić, jakie pojemniki i naczynia oferuje dany producent pojemników plastikowych, by wybrać takie, które najlepiej odpowiadają naszym potrzebom.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Czy klimatyzacją można ogrzać pomieszczenie?
Czy klimatyzacją można ogrzać pomieszczenie?
Termin klimatyzacja kojarzy się najczęściej ze zbawiennym ochładzaniem pomieszczeń w upalne, letnie dni. To oczywiście prawda, ponieważ jedną z jej […]
Praca w korporacji – jak się ubierać, jeśli nie ma dress codu?
Praca w korporacji – jak się ubierać, jeśli nie ma dress codu?
Rozpoczynasz pracę w korporacji, ale nie otrzymałaś wytycznych dotyczących ubioru? A może znudziły Ci się Twoje dotychczasowe stylizacje i szukasz […]
Salon nowoczesny – jak go urządzić, by stał się funkcjonalny?
Salon nowoczesny – jak go urządzić, by stał się funkcjonalny?
Wiele osób uważa, że decydując się na nowoczesny wystrój, trzeba zrezygnować z funkcjonalności, lecz w praktyce jest wręcz odwrotnie. Obecnie […]